Bruispartij

Video’s

(door Robert de Vaan)

(door Villa Basta)

Foto’s

 

Deelnemerslijst

De deelnemerslijst kan je hier raadplegen.

Bruispartij Open University of Diversity

Ten huize van Koen Vanmechelen
Donderdag 21 februari
Bijeenkomst Krizoom vanaf 17.30u
Avondprogramma vanaf 18.30u

Inschrijven
Inschrijven is verplicht. Het inschrijvingsgeld bedraagt 15 euro per persoon, inclusief hapje en drankje, en betaal je cash ter plaatse. Heb je een bewijs van betaling nodig, dan kan je dit bekomen aan de kassa.

Inschrijven kan je hier.

Programma

17.30u Verwelkoming leden Krizoom
18.00u-19.00u Speeddating Krizoom
Eten + netwerkmoment
18.30u-19.30u Ontvangst met een hapje en een drankje
19.30u-19.50u Start avondprogramma
Verwelkoming
Lancering Krizoom
19.50u-20.10u Sessie Koen Vanmechelen
20.10u-20.30u Sessie Soheila Najand
20.30u-21u Gemodereerd zaalgesprek met beide sprekers
21u-21u15u Pauze/netwerkmoment
21u15-21u55 Broedkamers
Broedkamer 1
Naar aanleiding van het gedachtegoed van Soheila Najand met Nederlandse praktijkvoorbeelden van Nieuw Cultureel Burgerschap aangereikt door Interarts.
Broedkamer 2
Naar aanleiding van het gedachtegoed van Koen Vanmechelen
met praktijkvoorbeelden uit Belgisch en Nederlands Limburg.
Broedkamer 3
Broeden op ideeën om theorie naar lokale praktijk te brengen.
21.55u-… Netwerkmoment

De Mix is de Max

Hoe maakbaar is onze multidentiteit?

KriZoom, het nieuw Limburgs expertisenetwerk voor cultuureducatie, ziet op 21 februari in Hasselt het levenslicht! Samen met Vitamine C wordt er voor die gelegenheid een spetterende bruis- en broedpartij georganiseerd. Koen Vanmechelen voorziet broedlampen, waaronder de babyborrel kan plaatsvinden.

Met Soheila Najand en Koen Vanmechelen als gids ondernemen we een zoektocht naar multidentiteit en de rol die cultuureducatie hierin kan spelen.

Een bezoek aan de broedplaatsen van de “Cosmopolitan Chicken” van Koen Vanmechelen maakt duidelijk dat alle bloedlijnen vandaag gemixt zijn en dat de wereld zuiver onzuiver is. Wat betekent dit dan voor de opdracht van cultuureducatoren? Soheila Najand, beeldend kunstenares en artistiek leider van Stichting Interart in Amsterdam, neemt geen blad voor de mond en formuleert een gedragscode voor een “nieuw cultureel burgerschap”, compleet met een set van aan te leren competenties.

Zou het kunnen dat nieuwe culturele burgers, precies zoals Cosmopolitan Chicken, niet worden geboren maar gecreëerd? En in hoeverre is sturing via cultuureducatie gepermitteerd om te komen tot een betere kwaliteit van het leven – ook en vooral in tijden van sociaal-economische malaise? 

Praktisch

Locatie
Open University of Diversity
Armand Hertzstraat 35
3500 Hasselt

Bereikbaarheid openbaar vervoer
De  Open University ligt op 1,3 kilometer van het station van Hasselt. Dit is een wandeling van ongeveer 20 minuten. Raadpleeg de route hier.

De laatste trein naar Antwerpen vertrekt om 22.22u. De laatste rechtstreekse trein naar Brussel en Gent om 22.09u. Naar Leuven is de laatste trein om 22.39u. Alle treinuren vind je op de website van de nmbs.

Hasselt Belgacom is de dichtstbijzijnde bushalte op 90 meter van de Open University. Als je opstapt aan het station, brengt bus H8 richting Alverberg je in tien minuten ter plaatse. Alle verbindingen kan je opzoeken op de website van De Lijn.

Bereikbaarheid met de wagen

Schermafbeelding 2013-01-19 om 21.40.45Er is een gratis parking aan de Slachthuiskaai, op 100 meter van de Open University of Diversity (OpUnDi), zie kaart links.

Met de wagen ben je vanuit Brussel op een uurtje in Hasselt. Vanuit Antwerpen doe je er ongeveer vijftig minuten over. Vanuit Gent is de reistijd 1uur en 20 minuten en vanuit Leuven 40 minuten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s