Studio KriZoom

Foto’s

Fotograaf: Wouter Elen

Praktische info

Afbeelding ABC

C-Mine Cultuurcentrum
Donderdag 18 april (20.00 u.)

 Inschrijven

Inschrijven is verplicht. Het inschrijvingsgeld bedraagt 5 euro per persoon, inclusief hapje en drankje, en betaal je cash ter plaatse. Heb je een bewijs van betaling nodig, dan kan je dit bekomen aan de kassa.

Inschrijven kan je hier.

No guru, no method, no teacher

Gerhard Jäger, KriZooms eerste  ‘educator in residence’, is gastheer voor alle Limburgse cultuureducatoren op 18 april in C-Mine cultuurcentrum! Zijn ABC-studio, een interactieve, multidisciplinaire, kunsteducatieve leeromgeving, vormt met inspirerende ideeën, boeken, materialen en verhalen het decor van deze bijeenkomst. Overdag werken kinderen rond surrealistische poëzie, schilderijen, objecten, architectuur en films. Ze maken frottages en collages en spelen met het toeval en hun dromen. Vanaf 20.00 u. bezet KriZoom de studio om het over cultuureducatie te hebben.  De studio is ontwikkeld om via ervarings-, belevings- en actiegerichte werkvormen tot verbeelding te komen. Die werkvormen zijn ook de leidraad voor de KriZoom-werktafel.

Onze eerste gastheer gelooft niet in een stapsgewijze lineaire leerlijn voor cultuureducatie die de begeleider door middel van een duidelijke handleiding volgt. Wel dienen kinderen, jongeren, volwassenen, en dus ook begeleiders, op een onbevangen manier als autodidacten aan de slag te gaan. Hierbij kan de rol van de leeromgeving niet onderschat worden.

Gerhards duidelijke visie en gedrevenheid mondden uit in Art Basics for Children, een kunsteducatieve organisatie in Brussel. Via prikkelende projecten, omgevingen, activiteiten… brengen ABC-gidsen de verbeelding van de deelnemers tot leven. In Brussel staat dit ABC-huis. Daarnaast zijn er een aantal rondreizende ABC-studio’s, waarvan er op 18 april ééntje in Genk staat. In 2011 ontving Art Basics for Children de Vlaamse prijs voor cultuureducatie.

Een prikkelende omgeving, een gepassioneerde gastheer, interactieve werkvormen, bruikbare ideeën voor de eigen praktijk en een hapje en een drankje zijn de ingrediënten van deze avond!

Praktische informatie

Locatie

C-mine 10, 3600 Genk
(GPS-adres: Henri Esserslaan 1, 3600 Genk)
Liggingsplan:
http://www.c-minecultuurcentrum.be/files/liggingsplan_c-mine.pdf

Bereikbaarheid met openbaar vervoer

De bushalte Genk C-Mine ligt vlakbij C-Mine Cultuurcentrum. Als je opstapt aan het station van Genk, brengt bus G8 richting Opglabbeek Nieuwe Kempen je in tien minuten ter plaatse. Alle verbindingen kan je opzoeken op de website van De Lijn.

Bereikbaarheid met de wagen

 Er zijn verschillende parkings rond C-Mine Cultuurcentrum.

Voor de wegbeschrijving en de parkeermogelijkheden:
http://www.c-minecultuurcentrum.be/files/liggingsplan_c-mine.pdf

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s