Muzische injectie

Wie ideeën wilde opdoen rond de versterking van muzische vorming in het basisonderwijs kon op deze studiedag kiezen uit verschillende workshops rond beweging en drama, multimediale good practices en zoveel meer.

Het werd een interessante studiedag waarbij de verschillende disciplines van de muzische vorming ten volle beleefd konden worden. Ook het nieuwe leerplan voor de basisschool werd specifiek vanuit de muzische vorming (ZIL) toegelicht door Jeroen Vanesser in deze presentatie.

Workshops

  • Media, poëzie en muziek door Ron Claessens

Door middel van media (samples) ervaarde je hoe je ritmisch aan de slag kan gaan met woorden en klanken. Ron Claessens, docent muzische vorming verbond poëzie, muziek en Ipads op unieke wijze.

  • Body grooven door Roeland Aerts

Muziek stroomt door ieders lichaam. Dat doet het al sinds mensenheugenis. Het enige dat we moeten doen is het eruit krijgen! Met deze leuze ging Roeland Aerts, docent muziekdidactiek, vol enthousiasme  aan de slag.

  • DOEWAP door Claudine Martens

Hoe maak je van het zanguurtje een gezellig beweeg- en speelmoment? Met Doewap leerden we liedjes die perfect aansluiten bij tal van klasthema’s. Tegelijk werden ideeën aangereikt om de liedjes meteen in je eigen klas te zingen. Docente Claudine Martens heeft als bevlogen muziekpedagoge veel ervaring met kinderen en inspireert je spelenderwijs.